Hibiscus sau trandafirul chinezesc – care poate atinge o înălțime de 4,5 metri, rareori depășește 2 metri în cultivare. Este cultivat pentru florile sale mari oarecum în formă de clopot. Soiurile cultivate au flori roșii, albe, galbene sau portocalii. Hibiscusul din Africa de Est (H. schizopetalus), un arbust căzut cu petale roșii adânc lobate, este adesea cultivat în coșuri suspendate în interior.
Hibiscus este un gen de plante cu flori din familia nalbei, Malvaceae. Genul este destul de mare, cuprinzând câteva sute de specii originare din regiuni calde temperate, subtropicale și tropicale din întreaga lume.
Speciile membre sunt renumite pentru florile lor mari, arătătoare, iar acele specii sunt cunoscute în mod obișnuit sub numele de „hibiscus” sau mai puțin cunoscute sub numele de nalba de trandafir.
Alte nume includ hibiscus rezistent, trandafir de sharon și hibiscus tropical. Genul include atât plante erbacee anuale, cât și perene, precum și arbuști lemnoși și copaci mici. Numele generic este derivat din numele grecesc ἰβίσίοκ (ibískos) pe care Pedanius Dioscorides l-a dat Althaea officinalis (c. 40-90 d.Hr.). [4] [5] Mai multe specii sunt cultivate pe scară largă ca plante ornamentale, în special Hibiscus syriacus și Hibiscus rosa-sinensis. [6] Un ceai făcut din flori de hibiscus este cunoscut cu multe nume din întreaga lume și este servit atât cald, cât și rece. Băutura este cunoscută pentru culoarea roșie, aroma de tartă și conținutul de vitamina C.

Frunzele sunt alternative, ovate până la lanceolate, adesea cu marginea dințată sau lobată. Florile sunt mari, evidente, în formă de trâmbiță, cu cinci sau mai multe petale, culoare de la alb la roz, roșu, albastru, portocaliu, piersic, galben sau violet, și de la 4-18 cm lățime.

Bob de polen de Hibiscus
Culoarea florilor la anumite specii, cum ar fi H. mutabilis și H. tiliaceus, se modifică odată cu vârsta. Fructul este o capsulă uscată cu cinci lobi, conținând mai multe semințe în fiecare lob, care sunt eliberate atunci când capsula se dezbracă (se deschide) la maturitate. Este de culori roșu și alb. Este un exemplu de flori complete. 

 

 

Deschide Chat
1
Buna ziua!
Pot sa vă ajut cu informații?